SCOPUL PROIECTULUI
Scopul proiectului este de a dezvolta si aplica noi metode de trasabilitate izotopica care sa permita verificarea obiectiva a autentificarii vinului si mierii cu referire la originea lor geografica si botanica si la falsificarea lor pe lantul de producere.
OBIECTIVUL 1: Studiul celor mai importanti parametrii care pot fi utilizati pentru realizarea sistemului de trasabilitate si autentificare a mierii si vinului
OBIECTIVUL 2: Dezvoltarea unor metode avansate noi, robuste si precise pentru determinarea originii geografice si botanice a mierii si vinului
- Dezvoltarea de metode avansate noi pentru stabilirea trasabilitatii pe lantul apa-sol-planta/must-vin legata de originea geografica, anul de productie, soiul vitei de vie si conditiile locale de mediu
- Dezvoltarea de metode avansate noi pentru identificarea markerilor de trasabilitate pe lantul apa-sol-planta/nectar-polen-miere in relatie cu originea geografica si botanica a mierii si conditiile locale
OBIECTIVUL 3: Dezvoltarea de metode multi-izotopice avansate noi de determinare a amprentei izotopice cu ajutorul careia sa se detecteze falsificarea mierii si vinului pe lantul de producere
- Dezvoltarea de metode noi pentru detectarea falsificarii vinului de-a lungul lantului de producere
- Dezvoltarea de metode noi pentru stabilirea autenticitatii si falsificarii mierii pe lantul de producere
OBIECTIVUL 4: Elaborarea si dezvoltarea modelelor noi experimentale care sa integreze datele obtinute in obiectivul 2 si 3 si care sa se aplice la realizarea corecta si precisa a trasabilitatii mierii/vinului
OBIECTIVUL 5: Diseminarea rezultatelor si calificarea unui numar de tineri in domeniul trasabilitatii izotopice a alimentelor.
PAGINA PRINCIPALA